Belföld

Terroristákat hárítottak el Magyarországról

A tv2 értesülései szerint a közelmúltban több, terrorszervezetekkel kapcsolatban álló külföldi állampolgár érkezett Magyarországra.

A Nemzetbiztonsági Hivatal azonban minden azonosított terroristát az ország elhagyására kényszerített. A kiutasított külföldiek nem terveztek akciót magyarországi célpontok ellen, a hatóságok azonban úgy ítélték meg, hogy ittlétük veszélyezteti az ország nemzetbiztonsági érdekeit.

A tv2 Tények című műsora úgy tudja, hogy a kiutasított külföldiek a szeptember 11-i terrortámadás után Magyarországon is elrendelt fokozott biztonsági intézkedések hálóján akadtak fenn. Valamenyien iszlám fundamentalista csoportokkal álltak kapcsolatban.

A Nemzetbiztonsági Hivatal beutazásuktól kezdve terrorszervezetek aktivistáiként tartotta őket nyilván. Valamennyiüket titkosszolgálati eszközök felhasználásával állandó ellenőrzés alatt tartották. Ittlétük alatt nem adták jelét annak, hogy terrorista akcióra készülnének, bűncselekményt nem követtek el.

A terroristák állítólag azért jöttek Magyarországra, hogy elrejtőzzenek. A Tények értesüléseit a nemzetbiztonsági államtitkár, Tóth András nem cáfolta, de csak általánosságban erősítette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik