Belföld

Negyven rakétát lőttek ki – Szaddám volt a célpont

Reggel hatkor véget ért az első légiriadó Bagdadban, de negyed hétkor újabb riadót rendeltek el - jelentette a Le Monde.

A CNN információi szerint több mint negyven cirkáló rakétát lőttek ki az amerikai hadihajókról legalább két iraki célpontra. a BBc szerint két tengeralattjáróról is indítottak szárnyasrakétákat.


Egyes hírek szerint nemcsak Bagdadot érték találatok csütörtök hajnalban. Állítólag az iraki fővárostól délre is becsapódtak rakéták, illetve bombák. A rakéták mellett ugyanis úgy tűnik, hogy harci gépek is részt vettek a támadás első hullámában.


A Perzsa-öbölben állomásozó rombolókról kilőtt cirkálórakétákat a CNN szerint műholdas vezetéssel irányították a feltehetően bagdadi célpontokra. A fővárostól déli cél(oka)t viszont inkább az F117-A típusú Lopakodók támadták.


Az amerikai nyilatkozatok szerint Szaddám Huszein személyesen lehetett a rakéták és a bombák célpontja. Ugyanakkor a támadás sikeréről vagy kudarcáról egyelőre nincsenek megbízható információk. A Pentagon bejelentése szerint ugyanakkor korábban indították a tervezettnél a támadást. A főerők, a szárazföldi csapatok pedig csak 10-12 óra múlva indulhatnak meg Bagdad felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik