Belföld

Ülést tart a magyar nemzetbiztonsági kabinet

A nemzetbiztonsági kabinet ülésére már érkeznek a magyar kormány tagjai. A miniszterelnök döntése alapján ül össze a testület.

Minderről Gál J. Zoltán kormányszóvivő beszélt. Hozzátette: fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben Magyarország területén. Ugyanakkor a kormányszóvivő azt mondta, hogy Magyarország nem célpont, nincs veszélyben, de fel kell készülni.

Matyuc Péter, a honvédelmi minisztérium szóvivője szerint sincs Magyarország veszélyben. Ezt a katonai titkosszolgálatok adataira is alapozva mondta Matyuc.


Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a rendőrség fokozott őrzést, ellenőrzést és biztosítást végez a fontosabb közintézményeknél, diplomáciai képviseleteknél és a stratégiai fontosságú létestíményeknél, vállalatoknál, így például a paksi atomerőműnél.


Péter Gyöngyi a Malév szóvivője elmondta, hogy szerencsésen megérkezett Tel-Avivba a magyar légitársaság járata. A gép már vissza is indult. Péter Gyöngyi hozzátette: járatok törlése és módosított útvonalak kijelölése is szóba kerülhet bizonyos célállomásokkal kapcsolatban.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik