Belföld

Ismét szólnak a légvédelmi szirénák Kuvaitban

Csütörtökön kora este harmadszorra is megszólaltak Kuvaitban a légitámadás veszélyét jelző szirénák, a fővárosban pánik uralkodik. Délelőtt hat iraki Scud-rakéta csapódott be az ország területére, ebből kettő az ország fővárosába.

Csütörtökön kora este ismét légi riadót rendeltek el Kuvaitban, az ország fővárosában pánik uralkodik. A kuvaiti védelmi minisztérium szerint délelőtt hat Scud-rakétát lőtt ki Irak kuvaiti célpontokra, ebből kettő a fővárosban csapódott be. A hír megjelenését követően Irak cáfolta, hogy rendelkezne Scud rakétákkal.

Előzőleg brit és amerikai illetékesek védőöltözéket osztottak ki a kuvaiti fővárostól délre fekvő szállodában tartózkodó újságíróknak. Arra hivatkoztak, hogy “biztos hírszerzési értesülés” szerint küszöbön áll egy iraki támadás vegyi vagy biológiai fegyverrel. A kuvaiti fővárosban sok ember egész nap gázmaszkot viselt.

Franciaország ismét megerősítette: nem zárja ki a katonai beavatkozást Irakban, amennyiben Bagdad vegyi, biológiai vagy bakteriológiai fegyvert vetne be az amerikai csapatok, illetve a szomszédos országok ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik