Belföld

Equitas – TDC roadshow

Van, amit még nem tud a tőzsdéről? Az Equitas Bróker Részvénytársaság és a Teledatacast Kft. roadshow-ja március 25-én kezdődik a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen.


Equitas – TDC roadshow 1

 
Equitas – TDC roadshow 2


 


 


 


A virtuális gazdaság ma a világ egyik legjelentősebb befektetési területe. Magyarországon másfél évtizede ismét sok ezren kereskednek az értékpapírpiacon részvények adásvételével, a börzét még mindig egyfajta misztikus hangulat kíséri. A rendszerváltást követő esztendőkben hamar népszerűvé vált a pénzgyarapítás eme, esetenként gyors, most már elektronikai úton, online megvalósuló lehetősége.

A “tőzsdézésnek” számtalan írott és íratlan szabálya van. A brókercégek tapasztalatai azt mutatják, hogy a részvényvásárlás és -eladás technikáját hamar megtanulják a magánbefektetők. Arra azonban, hogy hosszú távon, mi mozgatja a piacot, miként függ össze sok irányadó nemzetközi és a hazai tőzsde, milyen hatásai vannak a külhoni indexeknek az itthonira… és számos hasonló kérdésre, már kevésbé ismerik a választ, s ami veszélyesebb, még kevésbé érvényesítik döntéseikben.

Az Equitas Bróker Részvénytársaság és a Teledatacast Kft. roadshow-jának március 25-i, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen délután fél 6 órakor kezdődő nyitányán egyebek között ezek a témák szerepelnek. A rendezvényen képviselteti magát a Budapesti Értéktőzsde, annál is inkább, mivel a BÉT 2003-as programjának kiemelten hangsúlyozott programja a magánbefektetők támogatása. A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, az Equitas Rt. és a Teledatacast Kft. vezetői adnak tájékoztatást.

Az Equitas Rt. és a Teledatacast Kft. vezetői ismertetik a közelmúltban kialakított együttműködésüket, amelynek nem titkolt célja a magán- és középbefektetők támogatása szélesebb körű és kivált olcsóbb információval. Az online módon ,,hozzáférhető” információhoz korszerű kereskedési rendszert biztosít a két cég. Ezeket úgy jellemezhetjük: a magán- és középbefektető pozíciója – e szolgáltatás igénybevételével – közelít a terminál előtt ülő brókeréhez.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy egy időben akár befektetők ezrei kapcsolódhatnak online a cégek biztosította informatikai és kereskedési rendszerhez, monitorfelületükön teljes képet kapnak a tőzsdéről. A cégek teljes technikai és üzleti biztonságot nyújtanak a magán- és középbefektetők döntéséhez és részvényügyleteihez. A részvény-adásvétel az Equitas és a TDC által a közelmúltban bejelentett K2-es kereskedési rendszer segítségével két másodperc alatt megvalósul, amit a saját monitora előtt ülő befektető is nyomon követhet.

A roadshow nyitánya tehát sok érdekességet ígér a magánbefektetőknek. Megismerhetik a tőzsdézők a szolgáltatásokat, azok árait. Az Equitas és a TDC rendezvényén új tőzsdei termékek kereskedelmi lehetőségeit ismerhetnek meg a befektetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik