Belföld

Bombázták Bagdadot, két amerikai helikopter is bajba került

Amerikai légitámadás indult az iraki főváros ellen este. Két amerikai helikopter ugyanakkor kényszerleszállást hajtott végre Dél-Irakban és Kuvaitban.

Az iraki légvédelem heves tűzzel próbálja meg elhárítani a csapásokat. A támadás körülbelül tíz percig tartott, és több épületben keletkezett súlyos kár. Katonai bázisok is célpontok voltak. Bagdadot este nyolc óra után bombázták az amerikaiak: egyes városnegyedeiben tűz ütött ki. Három kormányzati épület sérült meg.


A washingtoni Fehér Ház szóvivője, Ari Fleischer szerint ez a támadás még nem az “igazi”, nagy offenzíva. Ennek megindulásáról, pontosabban időpontjáról még nem érkezett információ.


A Reuters szerint eltalálták az amerikai bombák Szaddám Huszein bagdadi családi rezidenciáját. Szaddám és családja azonban épségben van – állítják az irakiak.


Eddig négy iraki katona halt meg a Bagdad elleni légicsapások során.


Iraki források szerint lelőttek egy amerikai helikoptert. Amerikai hírek szerint egy helikopterük Dél-Irakban, egy másik pedig Kuvaitban kényszerleszállást hajtott végre, de a személyzetet azóta kimentették. Más hírek szerint két különböző incidensről van szó, de ezen értesülések szerint is mindkét esetben kimentették a személyzetet az amerikaiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik