Belföld

Órák kérdése a háború – amerikai katonák a demilitarizált övezetben

Meredek emelkedésnek indultak az európai tőzsdeindexek a déli órákban a Kuvaitból keltezett értesülésének hallatán, mely szerint amerikai alakulatok léptek be az iraki határ menti demilitarizált övezetbe.

A csapatmozgások arra utalnak, hogy a katonai csapás már csak órák kérdése, ami enyhítve a kétségek terhét, szabad mozgást adott a részvényárfolyamoknak. Az indulást egyelőre nehezíti, hogy a 25-30 km/h-s homokvihar tombol a térségben, a látótávolság alig éri el a 100 métert.

A déli órák felé az FTSE Eurotop 300 index 1,5 százalékkal állt már magasabban az előző napi zárásához képest, miután a délelőttöt gyakorlatilag változatlan szinten töltötte el. Ugyanekkor Frankfurtban a DAX 30 index két százalékkal, Párizsban pedig a CAC-40 2,3 százalékkal állt magasabban.

Az európai részvények gyűjtő indexei mintegy tizenöt százalékkal emelkedtek az elmúlt hét szerdáján elért hat éves mélyponthoz képest abból a meggyőződésből fakadóan, hogy az iraki válság villámháborúval rövid úton megoldást nyer.
[A CNN jelentése]


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik