Belföld

A Pentagon megerősítette az iraki bombázás hírét

Az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon megerősítette a CNN értesüléseit arról, hogy a szövetséges angolszász erők repülőgépei iraki állásokat bombáztak szerdán.

A célpontok az iraki tüzérség állásai voltak, amelyek esetleg akadályozhatták volna a brit, amerikai és ausztrál szárazföldi egységek előretörését Irak területén. Féltucatnyi bombázó hajtotta végre precíziós bombákkal az akciót – közölte a Pentagon. A célpontok száma legalább tíz volt, ennyi tüzérségi üteget támadtak az amerikaiak és szövetségeseik.


Az akció elsősorban dél-iraki területeket érintett – David Lapan amerikai tábornok szerint. A brit harci gépek támadását a brit védelmi miniszter is megerősítette. Ő egyébként szokványos akciónak nevezte a dél-iraki repülési tilalom alá eső területeken végrehajtott bevetéseket.


Az iraki célpontok közé tartoznak francia források szerint As-Suabaj, Muajszisz és Ruwajsid környéke, ahol kommunikációs berendezéseket támadtak az amerikaiak, továbbá az-Zubairban a tüzérségi ütegek. Bászra környékén egy radarállomás és egy rakétakilövő volt a célja a bevetéseknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik