Belföld

Vezérváltás a Rábában?

A győri Rába Részvénytársaságnál kialakult foglalkoztatási gondok és az abból eredő bizonytalanság, valamint a kedvezőtlen gazdasági eredmények miatt Győr városa a vállalat kisebbségi tulajdonosaként azt szeretné, ha nem hoszszabbítanák meg Steiner László jelenlegi vezérigazgató áprilisban lejáró megbízatását – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Balogh József, a város polgármestere.

Balogh József győri a Népszabadságnak kifejtette: a város a részvényeknek csupán 11,2 százalékát birtokolja, de ennél sokkal nagyobb felelősséget érez a cég iránt, hiszen Győr harmadik legnagyobb foglalkoztatójáról van szó. Emellett pedig a Rába fizeti a legtöbb adót a városnak. A polgármester szerint a társaság rosszabb helyzetben van, mint amikor Steiner László átvette az irányítását. Piaci pozíciói romlottak, gazdasági mutatói gyengék, s a cégnél igen rossz a dolgozók hangulata, közérzete, nagy a bizonytalanság.

Balogh József utalt arra: tudja, hogy a kialakult helyzet részben a világgazdasági folyamatokkal magyarázható, ám a mostani menedzsment nem talált eredményes válaszokat a kihívásokra. Az önkormányzat győri illetőségű, rábás tapasztalattal rendelkező szakembert szeretne a cég élén látni.

A Rába 2,4 milliárd forintos vesztességgel zárta a tavalyi évet. Az idén februárban csoportos leépítés keretében 175 dolgozót bocsátottak el a Futómű Kft.-ből, de a leépítések évek óta szinte folyamatosan zajlanak.

Steiner László anynyit mondott az üggyel kapcsolatban: “Amíg vezérigazgató vagyok, nem kommentálok tulajdonosi véleményeket.”

A Rába Rt. igazgatósága csütörtökön dönt a vezérigazgató szerződésének sorsáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik