Belföld

Szászfalvi lemondásra szólította fel Medgyessyt

Szászfalvi László napirend előtti felszólalásában lemondásra szólította fel a kormányfőt és a pénzügyminisztert.

A felszólításra azt követően került sor, hogy az adatvédelmi biztos törvényellenesnek találta az APEH-nél történt adatmentéseket – olvasható a Magyar Hírlapban.


Szászfalvi szerint nem magyaráznia és értelmeznie kellene az adatvédelmi biztos állásfoglalását, hanem haladéktalanul helyre kell állítani a törvényes rendet, az eredeti állapotot. A Pénzügyminisztérium politikai államtitkára válaszában azt ígérte, hogy néhány napon belül válaszolni fognak az ombudsmannak, de azt is közölte, hogy van némi ellentmondás a pénzügyminiszternek és az APEH elnökének küldött adatvédelmi biztosi levél tartalma között. Veres János egyszersmind hangsúlyozta, hogy az elmentett adatok nem kerültek illetéktelenek kezébe.

Az SZDSZ frakcióvezetője azt nehezményezte, hogy március 15-én több helyen is füttyszóval és bekiabálásokkal zavarták meg a nemzeti ünnepet.

Kuncze Gábor felszólította a demokratikus erőket, hogy határolódjanak el attól, ami a hét végén történt, kijelentve: senki nem sajátíthatja ki a nemzeti ünnepeket. Ezzel kapcsolatban megszólalt Kovács László is, akit Marosvásárhelyen fütyültek ki. “Eddig a Fidesz megelégedett a gyűlölet hazai fogyasztásával, most exportra is jut” – mondta Kovács kijelentve, hogy ami történt, az ellentétes az európai politikai kultúrával és a jó ízléssel. A külügyminiszternek az sem tetszett, hogy az ellenzék a nemzeti ünnepen külön ünnepel, amire viszont a Fidesz frakcióvezetője, Áder János azt mondta, hogy pártját nem hívták meg az állami ünnepségekre.
Az interpellálók közül a fideszes Farkas Flórián azt nehezményezte, hogy azok a roma hallgatók, akik a minimálbérnél nagyobb jövedelemmel rendelkeznek, nem pályázhatnak tandíjtámogatásra. Az oktatási miniszter válaszában közölte: intézkedni fog, hogy ez megváltozzon, és a magasabb jövedelmű romák is pályázhassanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik