Belföld

Megalakult a Tőzsdeképes Cégek Klubja

A Budapesti Értéktőzsde kezdeményezésére 2003. március 12-én megalakult a Tőzsdeképes Cégek Klubja. A Klub alapítói a Tőzsde mellett olyan vállalatok, amelyek vezetői és tulajdonosai cégük tőzsdei bevezetését komoly alternatívának tekintik.

A Tőzsdeképes Cégek Klubja tagjait információval látja el és segítséget nyújt a tőzsdei bevezetéshez – olvasható a BÉT sajtóközleményében. Ezen túl a BÉT segít a klubtagoknak abban, hogy kapcsolatokat építsenek ki egymással és a piac többi szereplőjével – kereskedőkkel, elemzőkkel, intézményi befektetőkkel és már tőzsdén levő kibocsátókkal. A Budapesti Értéktőzsde hazai és nemzetközi bemutatkozó körútjaira és egyéb szakmai rendezvényeire a klubtagok meghívást kapnak.

Klubtagok azok a cégek lehetnek, amelyek kinyilvánítják, hogy amennyiben a közeljövőben tőkebevonásra, illetve a tulajdonosok által részvényértékesítésre kerül sor, akkor a Tőzsdén való megjelenést reális alternatívának tekintik. A klubtagság a Tőzsdével történő egyeztetést követően írásos elfogadó nyilatkozat aláírásával jön létre. A klubtagság a tagok részéről nem jelent jogi értelemben vett elkötelezettséget, de jelzi a tőkepiaci szereplők felé, hogy ezek a cégek kedvező piaci környezet esetén készek a tőzsdei bevezetésre. A Tőzsde e Klub létrehozásával is azt kívánja támogatni, hogy minél több, a hazai befektetők érdeklődésére is számot tartó társaság jelenjen meg a Tőzsdén. A klubtagság természetesen nem előfeltétele a BÉT-en való megjelenésnek, hanem egy eszköz a tőzsdei kibocsátásról való döntés meghozatalához és a kibocsátás előkészítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik