Belföld

Leépít a Gateway

admin
admin

2003. 03. 18. 12:28

A Gateway amerikai PC-gyártó bejelentette, hogy egy korábban közzétett átszervezési terv részeként elbocsátja alkalmazottainak 17 százalékát, és márkaboltjaiból bezár 76-ot. A cég feltett célja, hogy a költségcsökkentő lépések nyomán az év végére nyereségessé váljon.

Mielőtt azonban a Gateway nyereségesen működhet, komoly költségekkel kell számolnia. A vállalat becslései szerint az átszervezések, elbocsátások és az üzletek bezárásai mintegy 75-80 millió dolláros egyszeri tételt jelentenek, ezért a negyedéves veszteség a vártnál nagyobb, részvényenként 62-66 cent lesz. A negyedéves forgalmat 820 és 850 millió dollár közé várja a cég.

A tavalyi pénzügyi évben a Gateway 4,2 milliárd dolláros forgalom mellett 309 millió dollár – részvényenként 95 cent – veszteséget ért el. A kaliforniai PC-gyártó a negyedik negyedévben 72 millió dolláros, azaz részvényenként 22 centes veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, miközben a forgalom 1,06 milliárd dollár volt.

A Gatewaynél jelenleg mintegy 11,200 alkalmazott dolgozik, vagyis az elbocsátások közel 1900 munkatársat érintenek. A 76 kiskereskedelmi üzlet bezárása után a cégnek országszerte 192 boltja marad. A Gateway idén korábban már bezárt 4 boltot. A cég tervei szerint március 24-ére az üzletek megszüntetése lezárul. A Gateway “fénykorában” 326 üzlettel rendelkezett.

Három éven belül ez a harmadik jelentős átszervezés a Gatewaynél. A vállalat feltett szándéka, hogy a negyedik negyedévre nyereségesen működjön annak ellenére, hogy a PC piac kilátásai továbbra sem túl rózsásak: az IDC szerint 2003-ban világszerte mindössze 7 százalékkal emelkedik az értékesített személyi számítógépek száma.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.