Belföld

Újabb Nokia-beszállító a komáromi ipari parkban

admin
admin

2003. 03. 18. 15:39

Újabb befektető települ a komáromi ipari parkba: az erről szóló megállapodást kedden írták alá a város és finn Savcor cégcsoport vezetői. Az aláírást megelőző sajtótájékoztatón elhangzott: a Savcor Coatings 5 hektáron építi fel a hárommillió euróba kerülő gyártócsarnokát.

A termelés a jövő év elején kezdődik a gyárban, alkalmazottaik száma 150-200 fő lesz, zömében női munkavállalókra számítanak. Az üzemben a Nokia világcégnek gyártanak elektromágneses árnyékoló bevonatokat, amelyek a mobiltelefonok műanyagháza, illetve a készülékek alkatrészei közötti interferenciát akadályozzák meg.

Az anyavállalat 1996-ban jött létre, ma már hét gyára van, Finnország mellett az Amerikai Egyesült Államokban, Brazíliában és Kínában, s tucatnyinál is több irodája, illetve márkakereskedése a világ más országaiban. A cégcsoport 2002. évi árbevétele 60 millió euró volt, és célja, hogy 2005 végére árbevétele elérje az egymilliárd finn márkát.

A cég vezetői a múlt héten vehették át a finn Köztársasági Elnöki Díjat, amelyet minden évben az a három finn vállalat kaphat meg, amelyek nemzetközi jelenlétével jelentős mértékben járul hozzá Finnország megismertetéséhez a világban. A komáromi gyár második európai üzeme lesz a cégnek.

A komáromi üzem éves árbevételét kezdetben 5-6 millió euróra tervezik, de a termelés felfutása után elérheti a 10 millió eurót is. A Duna menti város ipari parkját 1998-ban alakították ki az egykori szovjet katonai gyakorlótér 88 hektáros területén. Az első és mindmáig legnagyobb betelepülője a finn Nokia. Az időközben betelepült négy másik külföldi vállalkozás a telefongyár beszállítója.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

John F. Kennedy writes at his desk in his Senate office, ca. 1953-1961. (Photo by © CORBIS/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.