Belföld

Tájékoztatót kap minden iskolás a drogtörvényről

Titoktartási kötelezettség köti a tanárokat a diákjaik drogozási szokásaival kapcsolatban – hívja fel a diákok és tanárok figyelmét az a tájékoztató füzet, amelyet áprilisban az ország minden általános és középiskolájába megküld az oktatási minisztérium.

Tájékoztató kiadványokat küld ki az Oktatási Minisztérium (OM) a büntető törvénykönyv (Btk.) droghasználattal kapcsolatos változásairól és a megelőzés lehetőségeiről az ország összes általános és középiskolájába – tudta meg a Magyar Hírlap Brassói Sándortól, a tárca főosztályvezető-helyettesétől.

A leporellószerű kiadvány elsősorban a “drogtörvény” módosításának diákokat is érintő elemeivel foglalkozik, megmagyarázza egyebek mellett, hogy mit jelent a gyakorlatban az elterelés bevezetése, amely az egyik legnagyobb változás. Lényege, hogy az alkalmi fogyasztók mentesülhetnek a büntetés alól, ha vállalják a részvételt egy féléves felvilágosító-megelőző kezelésen.

Arra is szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét, hogy a közoktatási törvény elfogadásával a tanároknak – a minisztérium javaslatai alapján – titoktartási kötelezettsége lesz a drogos ügyekben – hangsúlyozta Brassói Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik