Belföld

Megújul és nevet változtat a Duna mozi

Az Odeon – Budapest tíz éve működő filmkiadója és videotéka-hálózata – új kulturális központot nyit 2003. március 22-től Odeon–Lloyd mozi néven az egykori Duna mozi helyén.

A filmes komplexum megőrzi az épület műemlékjellegét és hangulatát, és a multiplexek technikájával (“Dolby A” hangrendszer, bársonyfotelek, klimatizált helyiségek), 100 férőhelyes vetítőteremmel és kis pódiumszínpaddal várja a filmet szerető közönséget. Műsorában kortárs filmek, valamint olyan mozgóképes alkotások szerepelnek majd, melyek korábban méltánytalanul háttérbe szorultak a magyar mozikban.

Az Odeon-Lloyd mozi nyitó premierje, a 80-as évek kultuszfilmje és vitatott alkotása, Jean-Jacques Beineix Betty Blue c. filmjének rendezői – az eredetinél egy órával hosszabb – változata, melyet hazánkban eddig még nem mutattak be. Az Odeon Kft., a Betty Blue mellett, további alkotásokat is moziforgalomba kíván hozni a 2003-as évben, köztük az Oscar-díjas Cinema Paradisot.

A mozi műsorának fő profilját az Odeon által forgalmazott filmek alkotják, ezt egészítik ki az artmozi-hálózat tematikájába illeszkedő kortárs, és színvonalas alkotások. Az Odeon-Lloyd folytatni szeretné azt hagyományt, amely a Duna mozi korábbi működésének is része volt, azaz műsorával a gyerekeknek is kedveskedni szeretne (szombat-vasárnap matiné előadásokkal), emellett a nyugdíjas mozilátogatók részére is színvonalas szórakozást kínál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik