Belföld

Új cégnyilvántartási és céginformációs iroda

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) új cégnyilvántartási és céginformációs ügyfélszolgálati irodáját Bárándy Péter igazságügy-miniszter nyitotta meg hétfőn Budapesten, a Nádor utcában.

Gyimesi Géza, az IM Informatikai és Céginformációs
Főosztályának vezetője az átadáson elmondta: a mozgássérültek által is könnyen megközelíthető iroda egyik helyiségében a cégjegyzékekben szereplő adatokról lehet tájékoztatást kérni az ügyintézőktől, a másikban pedig az ügyfelek saját maguk tekinthetnek bele a cégek mérlegadataiba öt számítógépes munkaállomáson. Újságírói kérdésre válaszolva a főosztályvezető elmondta: a 17 millió forintból kialakított irodában bármely vállalkozás vagy magánszemély kérhet céginformációkat. Gyimesi Géza hozzátette: az ügyfélszolgálat működése lényegében az uniós csatlakozás után sem változik meg, de felkészülnek az angol és a német, esetleg az orosz nyelvű adatszolgáltatásra is.

Vajda Andrásné, az IM Informatikai és céginformációs
Főosztályának vezető főtanácsosa az MTI érdeklődésére közölte: a számítógépes munkaállomásokon a keresés bárki számára ingyenes, de egyelőre 15 percben maximálják az egyszeri hozzáférés időtartamát. Hozzáfűzte: jelenleg 2001-es mérlegadatokat lehet a gépeknél lekérdezni. A 2002-es mérlegadatokat ugyanis a cégek 2003. május 31-ig kell hogy leadják, ezek feldolgozása pedig több hónapot vesz igénybe. Az iroda szolgáltatásait hétfői és szerdai napokon 9 órától 13 óráig, kedden és csütörtökön 10 órától 15 óráig lehet igénybe venni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik