Belföld

Ausztrál kollégáját fogadta Kovács Kálmán informatikai miniszter

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter március 14-én, pénteken, megbeszélést folytatott Richard Alston ausztrál hírközlési, informatikai és művészeti miniszterrel. A találkozón a felek tájékoztatták egymást az informatika és hírközlés területét érintő kormányzati elképzelésekről, valamint egyeztették a kölcsönös érdeklődésre számot tartó együttműködési lehetőségeket.

Kovács Kálmán miniszter elmondta, hogy európai uniós csatlakozásunk után új lehetőségek nyílnak kétoldalú kapcsolataink erősítésére. A miniszter hozzátette, hogy az ország uniós tagsága mellett rendkívül fontosnak tartjuk a szorosabb együttműködés kialakítását az ázsiai-csendes-óceáni térség olyan stabil, gyorsan fejlődő országaival, mint Ausztrália.
Richard Alston ismertette az ausztrál települések egymástól távoli és szétszórt elhelyezkedéséből fakadó tapasztalatokat a távoktatás területén, mely koordinációs és stratégiai tapasztalatokkal gazdagíthatja az információs társadalom kialakításában elkötelezett magyar társminisztériumot.

Kovács Kálmán miniszter beszámolt a hazánkban már érvényesülő liberalizált piaci versenyszabályokról és a Hírközlési Törvény készülő módosításáról, amely lehetővé teszi az egyetemes szolgáltatások bevezetését. Egyben jelezte, hogy az IHM szívesen hasznosítaná az ausztrál tapasztalatokat mind kormányzati, mind regionális szinten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik