Belföld

Túszdráma a kínai Reuters-irodában

A pekingi Reuters-iroda felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi, aki szerdán reggel hatolt be a brit hírügynökség kínai képviseletére.

Legfrisebb értesülések szerint azonban a brit hírügynökség kínai képviseletének felrobbantásával fenyegetőző férfi azóta már elengedte elengedte a túszait és a kínai rendőrökkel telefonon alkudozik szabadon távozásának feltételeiről.


A napszemüveget, fekete kabátot viselő férfi a Reuters jelentése szerint akciójával a kínai kormányzatot uraló korrupció ellen kíván tiltakozni, s tettével “az igazságosságot” akarja szolgálni.

A terrorista egyik kezében egy fekete táska van, amelyből vezetékek lógnak ki, másik kezében pedig egy detonátorra emlékeztető eszköz. A terrorista követelésének megfelelően egy tévés forgatócsoport érkezett az irodába, hogy rögzítse a behatoló nyilatkozatát. “A vezetőknek tisztelniük, védelmezniük és szeretniük kell a dolgozókat” – jelentette ki egyebek között a férfi.

A hírügynökségi iroda több munkatársának sikerült idejében kimenekülnie, többen azonban túszként bent maradtak, köztük négy külföldi tudósító és számos tolmács. A terrorista nem engedélyezi számukra a telefonok használatát. A Reuters irodáival szomszédos emeletekről már evakuálták az embereket, a hivataloknak otthont adó magasépületet rendőrök vették körbe.

Legfrisebb értesülések szerint a brit hírügynökség kínai képviseletének felrobbantásával fenyegetőző férfi elengedte túszait és a háborítatlan távozásánaknfeltételeiról telefonon alkudozik a kínai rendőrökkel.

A Reuters tudósítása szerint már csak egyedül a támadó maradt a hírügynökség helyiségében, aki szerdán a délelőtti órákban rontott be ide, azt állítva, hogy pokolgép van a táskájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik