Belföld

A Pantel horvátországi tervei

Egy éve tárgyal már Horvátországban a Pantel horvát és külföldi partnerjelöltekkel arról, hogy közösen pályázzanak a horvát vonalas telefonhálózat második koncessziójáért - írta e heti számában a Nacional című zágrábi hírmagazin.

A horvát hetilap szerint a magyar Pantel az első jelölt, amely komoly érdeklődést tanúsít a horvátországi távközlési befektetési lehetőség iránt. Marco Willemse, a Pantel gazdasági vezérigazgató-helyettese megerősítette, hogy folyamatban vannak a tárgyalások a horvát villamosművekkel, a horvát vasutakkal és más cégekkel is, amelyeket nem óhajtott megnevezni, és az eredmény főleg a törvényhozás adta lehetőségektől függ majd.

A Pantelt főleg a nagy felhasználók és azok meglévő hálózatai érdeklik – mondta Willemse a Nacionalnak. 2003. január elsejével megszűnt a horvát távközlési vállalat monopóliuma a vonalas szolgáltatásokban, 2004. december 31-ig azonban a horvát cég nem köteles más szolgáltatóknak is lehetővé tenni a belépést a hálózatába. Willemse szerint a horvát távközlési vállalat nagy nyomást gyakorol a horvát törvényhozásra, hogy megőrizze kiváltságos piaci helyzetét, Marjan Jureka, a horvát cég szóvivője viszont cáfolta ezt a Nacionalban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik