Belföld

A Pantel horvátországi tervei

admin

2003. 03. 12. 18:05

Egy éve tárgyal már Horvátországban a Pantel horvát és külföldi partnerjelöltekkel arról, hogy közösen pályázzanak a horvát vonalas telefonhálózat második koncessziójáért - írta e heti számában a Nacional című zágrábi hírmagazin.

A horvát hetilap szerint a magyar Pantel az első jelölt, amely komoly érdeklődést tanúsít a horvátországi távközlési befektetési lehetőség iránt. Marco Willemse, a Pantel gazdasági vezérigazgató-helyettese megerősítette, hogy folyamatban vannak a tárgyalások a horvát villamosművekkel, a horvát vasutakkal és más cégekkel is, amelyeket nem óhajtott megnevezni, és az eredmény főleg a törvényhozás adta lehetőségektől függ majd.

A Pantelt főleg a nagy felhasználók és azok meglévő hálózatai érdeklik – mondta Willemse a Nacionalnak. 2003. január elsejével megszűnt a horvát távközlési vállalat monopóliuma a vonalas szolgáltatásokban, 2004. december 31-ig azonban a horvát cég nem köteles más szolgáltatóknak is lehetővé tenni a belépést a hálózatába. Willemse szerint a horvát távközlési vállalat nagy nyomást gyakorol a horvát törvényhozásra, hogy megőrizze kiváltságos piaci helyzetét, Marjan Jureka, a horvát cég szóvivője viszont cáfolta ezt a Nacionalban.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.