Belföld

Megválasztották az ORTT új elnökét

24.hu
24.hu

2003. 03. 10. 18:20

Az Országgyűlés Hajdu Istvánt, a Magyar Rádió Rt. korábbi elnökét az Országos Rádió és Televízió Testület elnökévé választotta, 324 igen szavazattal, 19 ellenében, 4 tartózkodás mellett, hétfőn . Nemmel szavaztak az SZDSZ képvislői, köztük Kuncze Gábor pártelnök, Kovács Kálmán informatikai, Kóródi Mária környezetvédelmi és Magyar Bálint oktatási miniszter is.

Az Országgyűlés kulturális bizottsága előtt Hajdu hétfőn azt mondta, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) kiegyensúlyozott működésére tenné a hangsúlyt. A régi ügyeket nem venné elő, a korábbi döntéseket (például a korhatárokat jelző sárga karikát) nem vizsgálná felül - jelentette ki Hajdu, aki a hatósági, piacszabályozási és szakmai konzultatív feladatokat egyaránt fontosnak tartja az ORTT működésében. Az ORTT elnökeként Hajdu István az ügyhátralékok ledolgozását, piactanulmányozási munka elindítását, valamint a panaszos ügyekben gyors és következetes döntéseket ígért a kulturális bizottságnak.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.