Belföld

További jogi lépéseket fontolgat a Sanoma az Axel Springer ellen

A Sanoma Budapest Kiadói Rt. kezdeményezte vizsgálat nyomán törölte lapnyilvántartásából az Axel Springer Budapest Kiadói Kft. által megjelentetett Színes TV műsor című újságot a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma - derül ki a közelmúltban született határozatból.

Az abban foglaltak szerint a két újság címlapjának jellemzői, grafikai, tipográfiai, szerkesztési sajátosságai “olyan nagy fokú hasonlóságot mutatnak, amely hasonlóság alkalmat adhat a lapok összetévesztésére és ezáltal a fogyasztók megtévesztésére”.

A FigyelőNetet is kiadó Sanoma a tavalyi év végén védjegy- és jellegbitorlás miatt pert indított versenytársa ellen, az általa kiadott egyik lap arculata miatt, egyben megfellebbezve a kulturális tárcánál a konkurens orgánum bejegyzését, valamint kérte annak törlését.

Mindennek alátámasztására egy ismert közvélemény-kutató céggel a közelmúltban készíttetett felmérés szerint a Sanoma-műsormagazin rendszeres olvasóinak 84 százaléka nagyon hasonlónak vagy ugyanolyannak tartotta a múlt év vége óta megjelent Színes TV műsort. A logo eltakarása után pedig 71 százalékuk vélekedett úgy, hogy a két újság címlapja és belső oldalai ugyanazt az orgánumot takarják.

Pintye László, a Sanoma-műsorújság lapigazgatója pénteken úgy nyilatkozott: az Axel Spinger nemrégiben megváltoztatta ugyan a lap nevét, ám úgy ítélik meg, hogy annak címe és megjelenése még mindig olyannyira hasonló kiadványukéhoz, hogy további jogi lépéseket fontolgatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik