Belföld

Tavaszi fesztivál Vácon

Vácott immár második alkalommal rendeznek tavaszi fesztivált: március 15. és 24. között különösen gazdag zenei, kulturális, színházi kínálat várja az érdeklődőket - közölte Both János polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Szavai szerint Vác arra törekszik, hogy fesztiválvárossá váljon, kapcsolódva a budapesti tavaszi rendezvénysorozat eseményeihez.

A programok sora a művelődési központban Huszka Jenő: Mária főhadnagy című kétfelvonásos operettjével veszi kezdetét a Váci Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Március 17-én az Arcus Galériában Budai Enikő fotóművész kiállítása nyílik Erdélyi várak címmel, este pedig a művelődési központban a Next Generation zenekar ad koncertet.

Másnap a Bartók Béla Zeneiskolában az Új Harmónia Fúvósegyüttes szólistái koncerteznek. Március 19-én a ruszin önkormányzat mutatkozik be képzőművészeti kiállítással a művelődési központban. A Bartók Béla Zeneiskolában március 21-én kezdődik és két napon át tart az országos zeneiskolai gitárverseny. Március 22-én a művelődési központban a Budapest Táncegyüttes lép fel Hajdan volt… Drakula című műsorával.

A rendezvények sora március 24-én a művelődési központban Noel Coward: Akt hegedűvel című vígjátékával zárul, a szereplők között Straub Dezsővel, Sztankay Istvánnal és Schubert Évával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik