Belföld

Soros sorra vásárolja a dél-kelet-európai kábeltévéket

A legnagyobb bulgáriai kábeltelevíziós cég után a horvát kábeltévés koncessziót birtokló DCM-ben is komoly részesedést szerzett Soros György. A Soros Befektetési Alap 50 millió dollárt fektet a horvátországi kábeltelevíziós hálózatba.

A Soros Befektetési Alap (SIF) 5 millió dollárért megvásárolja a horvát kábeltelevíziós koncessziót birtokló Digital City Media (DCM) cég 59 százalékos tulajdonrészét – tudósít a Vjesnik. A mértékadó zágrábi lap által ismertetett tervek szerint a SIF 50 millió dollárt fordít az elkövetkező 4 évben a horvát kábeltelevíziós és internethálózat fejlesztésére, s 2007-ig 270 ezer horvátországi háztartást akarnak bekötni a hálózatba. Jelenleg 30 ezer előfizetője van a DCM kábelszolgáltatásának.


Néhány héttel ezelőtt a Pari bolgár gazdasági lap arról írt, hogy az Eurocom társaság megvásárolta a legnagyobb bulgáriai kábeltelevíziós céget, a Cable Bulgariát (CB). A Pari értesülése szerint a tranzakcióban Soros György, a magyar származású befektető is részt vett. Az Eurocom Cable nevű társaságban a FigyelőNet korábbi értesülései szerint érdekelt a Soros Investment Capital alap, amely balkáni befektetésekkel foglalkozik. A három éve működő Cable Bulgaria 500 ezer háztartásba jut el, és televíziós, internetes és adatközlési szolgáltatásokat nyújt 125 ezer előfizetőnek.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik