Belföld

A Vodafone felvásárolná a holland Libertel részvényeit

A Vodafone Group Plc. 11 eurós árfolyamon vételi ajánlatot tett a holland Vodafone Libertel még tulajdonában nem lévő részvényeire. A részvénytulajdonosok szerdától március 27-ig fogadhatják el az ajánlatot. A Vodafone jelenleg a Vodafone Libertel részvények 83,8 százalékát tartja tulajdonában.

A Hollandiában érvényes részvény kivásárlási szabályok szerint az ajánlat érvényessége függővé tehető a 95 százalékos tulajdoni küszöb átlépésétől, de ettől a feltételtől az ajánlattevő saját belátása szerint elállhat. A Vodafone nem szabott feltételeket kivásárlási ajánlatához.

A Vodafone az év elején tett vételi ajánlatot a holland vállalatra, az azonban alacsonynak találta a 771 millió eurós összeget. A Vodafone folyamatosan – amint eladási ajánlat jelenik meg – vásárolja fel a Vodafone Libertel részvényeket a szabadpiacon, de nem fizet 11 eurónál magasabb árat.

A Vodafone a vállalatirányítás centralizálása érdekében két másik európai érdekeltségének részvényeit is felvásárolja: ezek a svéd Europolitan és a portugál Telecel. A Libertel részvénye 0,2 százalékoos emelkedéssel 10,99 eurós árfolyamon állt Amszterdamban a kereskedés kezdetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik