Belföld

A Matáv megállapodott négy internetszolgáltatóval az olcsóbb internetről

A február 18-án bejelentett internet díjcsökkentés eredményeképpen a Matáv megállapodást kötött - leányvállalata, az Axelero mellett - négy internetszolgáltatóval - közölte a távközlési társaság közleményben kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Matáv a Vivendi Telecom Hungary Rt.-vel, a GTS-Datanet Kft.-vel, a EuroWeb Kft.-vel és a Freestart Kft.-vel állapodott meg. – A kedvező feltételek egységesen valamennyi szolgáltató számára igénybe vehetők, ezzel már most lehetővé válik az internetezők mintegy 80 százaléka számára az alacsonyabb fogyasztói árak elérése – áll a közleményben.

A közlemény szerint a megállapodások aláírása jelzi: a piac szereplői az elmúlt hetek szakmai vitái után egyezségre jutottak a fogyasztók érdekeit, illetve a hazai információs társadalom hosszú távú fejlődését tartva szem előtt.

A Matáv meggyőződése, hogy a megállapodással mindenki jól jár: a fogyasztó, aki olcsóbban internetezhet, és a szolgáltatók is, amelyek újabb ügyfeleket szerezhetnek – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik