Belföld

CFO váltás a Scala Business Solutions-nél

A Scala Business Solutions ma bejelentette, hogy Barbara Moorhouse lett az új gazdasági főigazgató-helyettes: a vállalat 2003. május 15-én tartandó éves közgyűlésen őt nevezik ki a vállalatcsoport gazdasági főigazgatójává (CFO=Chief Financial Officer) és jelölik az igazgatótanácsba.

A közgyűlésig – a 2002-es év pénzügyi beszámolójának elfogadásáig – David Cairns marad a gazdasági főigazgató, ezen időszak alatt Cairns szorosan együttműködik Moorhouse-zal a problémamentes váltás érdekében.

Moorhouse kinevezéséhez Mike Burdett, vezérigazgató az alábbiakat fűzte: „Örülök, hogy Barbara egyetértett azzal, hogy gazdasági főigazgatóként dolgozzon vállalatunknál. Eddigi karrierje során kiváló pénzügyi vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, valamint az informatikai szektorban szerzett ismeretei is felbecsülhetetlen értékűek számunkra üzleti stratégiánk fejlesztése során a jelenlegi, konszolidálódó piacon.”
A 44 éves Moorhouse – a UK Chartered Institute of Management Accountants tagja, az Association of Corporate Treasurers kültagja – az Oxford egyetemen szerzett mesterfokozatot politológiából, filozófiából és gazdaságtanból. Több mint 20 éves nemzetközi üzleti tapasztalattal rendelkezik pénzügyi és stratégiai pozíciók terén, nemzetközi fúziók és cégfelvásárlások irányítását is beleértve. Moorhouse az angol Kewill Systems Plc nevű informatikai vállalattól érkezett, ahol a csoport pénzügyi igazgatójaként tevékenykedett.

„A Scala nemzetközi irányultságú kereskedelmi pozícióját egy erős és fejlődő termékskála támogatja” – mondta Moorhouse. „A következő generációs ERP-re való áttérés nagy lehetőség a Scala számára, és örülök, hogy egy ilyen fontos fejlesztési időszakban csatlakozhatok a vállalathoz.”

A korábbi gazdasági főigazgató, Norman Lindsay távozik a vállalattól

„Betegség miatti távolléte után CFO-nk, Norman Lindsay kölcsönös megegyezés alapján elhagyja cégünket, úgy döntött, hogy korengedményes nyugdíjazását kéri” – mondta Burdett. „Köszönjünk Normannek a vállalat irányításában való értékes közreműködését és minden jót kívánunk neki a jövőben.”
„Szeretnék köszönetet mondani David Cairnsnek is” – folytatta Burdett. „Múlt szeptemberben gyorsan reagált a felkérésünkre, és igen hatékony és népszerű megbízott gazdasági főigazgatónak bizonyult. Azáltal, hogy pozíciójában marad a közgyűlésig, biztosítja Barbara számára a problémamentes átmenetet.”

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.

A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).

Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a Scala és az iScala bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik