Belföld

A német fiatalok lengyelül tanulnak

24.hu
24.hu

2003. 02. 10. 11:22

Lengyelül tanulnak a német fiatalok, hogy az EU bővítése után a keleti szomszédnál vállalhassanak majd munkát. A német nyelv tanulása hosszú időn keresztül divatos és szükségszerű "szabadidős tevékenység" volt Lengyelországban. Most megfordulni látszik a helyzet: a Lengyelországgal határos német Branderburg tartományban válik divattá a lengyel nyelv elsajátítása. Az RMF német rádió tudósítása szerint ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a lengyelórák iránt. A helybéli fiatalok meg vannak arról győződve, hogy a lengyelek 2004-es csatlakozása után az új piacra betörni kívánó német munkaadók a lengyel nyelvet ismerőket részesítik majd előnyben. A legfrissebb adatok szerint Németországban 4,62 millió a regisztrált munkanélküliek száma.
[euro.hu]

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.