Belföld

A BMC ütemezési megoldása nem egészen fél év alatt megtérül – Az EMA elemzése igazolta a CONTROL-M alkalmazás magas szintű hatékonyságát

A BMC Software Inc., [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója bejelentette, hogy az Enterprise Management Associates (EMA) tanulmánya szerint egy átlagos ügyfél Control-M megoldásra fordított összege 5 hónap alatt megtérül, 3 év alatt pedig 5,5 millió dollárt takaríthat meg vele.

Az első, a felügyeleti szoftverekre és szolgáltatásokra specializálódott, technológiai elemző vállalat, az Enterprise Management Associates (EMA) napokban közzétett tanulmányában arra kereste a választ, hogy hogyan alakulnak a BMC Software CONTROL-M üzletmenet ütemezési megoldásával járó költségek a vállalatok számára. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a BMC Software CONTROL-M megoldásának induló beruházása átlagosan öt hónap alatt térül meg és három év alatt a megoldás 5,5 millió dollárral csökkentette az ügyfelek összköltségeit, azaz átlagosan évente 1,8 millió dollárt takarítottak meg vele.

Az EMA költség-megtérülési tanulmánya szerte a világon számos vállalatnál vizsgálta a CONTROL-M befolyását az operációk hatékonyságára és a költségstruktúrára. Az érintett cégek eltérő méretűek, és különböző iparágakhoz tartoznak. Az adatgyűjtés során az EMA Multivariate ROI Analysis (MRA) elnevezésű döntés-modellező megközelítését alkalmazta, amely egyesíti a költség-megtérülés (ROI) koncepcióját a döntés-modellezéssel. A költség-megtérülési érték kiszámításához az elért megtakarítások összegét a befektetés összegével osztották el. Ha tekintetbe vesszük, hogy manapság a vállalatok a költségelemzés és az információs technológiába történő befektetések viszonyának vizsgálatát illetően egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak, az EMA módszere hatékony lehetőségnek bizonyul, hogy az IT befektetések értékét egy közös üzleti nyelven fejezze ki.
A tanulmány munkaütemezésre vonatkozó legfontosabb megállapításai:
ˇ A feldolgozási idő havonta átlag öt órával csökkent, ami főleg az automatizálásnak köszönhető.
ˇ A megfigyelt cégek csökkenteni tudták az egyes felügyeleti feladatok munka- igényét. Miközben a felügyelt munkák száma átlagosan megkétszereződött, a felügyelt szerverek teljes mennyisége 2000 %-kal növekedett.
ˇ A munkaütemezés hatására az erőforrások elérhetősége növekedett, a normál operációk során minimálisra csökkent a nem tervezett kiesések száma, ami előnyösen befolyásolta az üzleti folyamatokat.

„A BMC Software CONTROL-M megoldása több területen is hasznos eszköznek bizonyult az ügyfelek számára. A legalapvetőbb ütemezési feladatoktól kezdve, mint például a munkák beillesztése a kötegelt feldolgozások réseibe, világosabb jelentések elkészítése a munkák lefolyásáról, és egyes funkciók könnyebb elérése egy intuitívabb interfész segítségével, egészen addig, hogy szervezési változtatásokat és gazdaságosabb bővítéseket tesz lehetővé.” – mondta Lisa Erickson-Harris, az EMA kutatási igazgatója.

A tanulmányról bővebben: http://www.bmc.com/schedulingexperts/roicalculator/index.html.

CONTROL-M-ről
A BMC Software CONTROL-M ütemezési megoldásának középpontjában az üzleti alkalmazások és platformok állnak. A különböző rendszerekben futó kötegelt feldolgozásokat egységesített, áttekinthető üzleti folyamatban egyesíti, valamint maximális rugalmasságot biztosít. Ezen kívül megvalósítja a teljes üzleti folyamat centrális vezérlését, ily módon lehetővé teszi a problémák hatékony észlelését és megoldását. A CONTROL-M újszerű architektúrája azáltal segít a szervezeteknek az üzleti célok elérésében, hogy a megbízhatóság, az elérhetőség és a bővíthetőség igényeire kínál válaszokat. Az üzleti siker érdekében a megoldás kifejlesztésében az üzleti követelmények voltak a meghatározóak, nem pedig a technológia korlátai. A CONTROL-M-et alkalmazó felhasználók kihasználják a megnövekedett hatékonyságot és produktivitást, valamint a lehetséges előnyös üzleti hatásokat.


A BMC Software (http://www.bmc.com/hungary vagy http://www.bmc.com) :
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business AvailabilityŽ)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd dollárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik