Belföld

Megszűnt a termelés az ATEV sárvári gyárában

Megszűnt az állati eredetű anyagok hőkezeléses feldolgozása csütörtökön az ATEV Fehérjefeldolgozó Rt. sárvári üzemében - közölte Machó István, az üzem igazgatója .

A hőkezeléses eljárást a zavaró szagok kibocsátása miatt szüntették meg. Az idegenforgalmát féltő sárvári önkormányzat már régóta tiltakozott, sőt perelte is a céget. Machó István elmondta: a termelés leállításával a hetven alkalmazottból negyven ember munkahelye szűnik meg a sárvári üzemben, az érintett dolgozók február elején kapják meg felmondásukat.


Az igazgató hozzáfűzte: a sárvári üzemben kiváló minőségű baromfihúslisztet állítottak elő, termékük egy multinacionális állateledel gyár igényeit is teljesítette. Machó István hangsúlyozta: az ATEV továbbra is teljesíti ellátási kötelezettségét Vas, Zala és Veszprém megyében. A sárvári üzem az igazgató elmondása szerint továbbra is az ATEV tulajdonában és kezelésében marad, ott a jövőben olyan tevékenységet kívánnak végezni, amely nem jár zavaró szaghatásokkal. Machó István a gyár korábbi termeléséről és gazdasági eredményeiről nem kívánt bővebb információt adni, mondván az esetleg sértené a velük kapcsolatban álló multinacionális állateledel gyártó cég érdekeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik