Belföld

Feltalálóktól kapott díjat Medgyessy Péter

admin

2003. 01. 28. 10:49

A miniszterelnök kedden átvette a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) által a feltalálói munka támogatásáért évente odaítélt "Pro Inventore" elnevezésű díjat. Korábban többek között Kádár Béla és Latorcai János is részesült ebben az elismerésben.

A nyolcvanas években Magyarországon kimagaslóan sok, közel 25 ezer szabadalom született. A feltalálók érdekképviseletét ellátó, több mint hatezer tagot számláló közhasznú szervezet indoklása szerint Medgyessy Péter az 1982-90 között pénzügyminiszter-helyettesként, majd pénzügyminiszterként végzett gazdaságszervező és -irányító munkájával nagymértékben hozzájárult a feltalálói tevékenységet hatékonyan ösztönző gazdasági környezet kialakításához.

A díjat – Gyulavári Pál “Bőség” című 35 cm-es bronzszobrát – dr. Szántay Csaba akadémikus, a MAFE elnöke, valamint a szervezet alelnöke és főtitkára adták át a Parlament Nándorfehérvári termében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.