Belföld

MSZP: eltolódik a névváltoztatás?

Az MSZP elnöksége szerdán a párt kongresszusának előkészületeiről, az európai parlamenti képviselők választásáról és az uniós kampányról tárgyalt.

Kovács László pártelnök sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy az MSZP szervezeteiben folyik a tisztújítás, és rendben zajlik a kongresszus előkészítése is. Az alapszervezetek esetében körülbelül 20%-os változás várható, s úgy tűnik, a megyei elnökök közel felének lesz kihívója a tisztújítás során – közölte a pártelnök.

Nem a kongresszuson változtat nevet az MSZP

A mostani kongresszus nem foglalkozik sem a párt nevének, sem pedig logójának esetleges megváltoztatásával – közölte a politikus kérdésre válaszolva. A Magyar Hírlap írta meg először 2002 szeptemberében, hogy az MSZP elképzelhetően nevet változtat a jövőben. Akkor Kovács lapunknak úgy nyilatkozott: folytatni kell az átalakulást, és ez a folyamat tartalmazhatja a névváltoztatást is. “Nem szükségképpen a következő kongresszuson kell dönteni az azonnali névváltoztatásról, mivel ezt meg kell hogy előzze a párttagság véleményének kikérése is” – nyilatkozta az MH-nak a pártelnök.
[Magyar Hírlap]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik