Belföld

Turizmusfejlesztés törvényi keretekkel

Még az idén elkészülhet a turizmusfejlesztési stratégia, amely a kormányzati ciklusokon átívelve biztosítaná az ágazat fejlődését - mondta Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős államtitkára.

Egy konferencián az államtitkár elmondta: a fejlesztési stratégia a parlamenti pártok, a szakmai szervezetek és a régiók egyetértésén alapulna. A stratégia felállítása után még ebben a ciklusban elkészülhet a turizmustörvény is.

– A turizmustörvény feladata egyebek mellett, hogy megfogalmazza az ágazatban érdekelt szervezetek együttműködési kereteit, valamint az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztást – tette hozzá.

Hencsey Gusztáv, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének elnöke közölte: szükség lenne egy nagy befogadóképességű kongresszusi központra Magyarországon. – 2010-ig épeszű rendezvényszervező nem mer Magyarországon 3-4 ezer főnél nagyobb kongresszusokat szervezni – jegyezte meg.

Pál Béla emlékeztetett arra, hogy bár az elmúlt időszakban nagyon sok pénzt fordítottak az idegenforgalom fejlesztésére, mégsem épült megfelelő méretű konferenciaközpont. A turizmus politikai irányítása ezért alapvető feladatának tekinti egy nagy kapacitású konferenciaközpont megépítését – mondta. Az államtitkár beszámolt arról is, hogy az idén február 28-ig írják ki a rendezvényszervezés támogatását szolgáló központi és regionális pályázatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik