Belföld

GVH áldás az FTC és a Fotex házasságára

24.hu
24.hu

2003. 01. 22. 16:43

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa feltétel nélkül jóváhagyta a Fotex Rt. és az FTC Labdarúgó és Sport Kft. összefonódását - tájékoztatta a GVH sajtóosztálya az MTI-t szerdán. A Fotex Rt. 2001. augusztus 1-jén vásárolta meg 2,4 milliárd forintért az FTC Labdarúgó és Sport Kft. 80 százalékos tulajdonrészét azzal a kikötéssel, hogy a vételárat négy egyenlő részben, négy év alatt fizeti meg. A GVH versenytanácsának azt kellett mérlegelnie, hogy átmeneti irányításszerzésnek minősíthető-e a 2001. nyarán történt tranzakció.

A versenytanács megállapította, hogy a Fotex Rt. versenyjogi értelemben nem számít vagyonkezelő szervezetnek, bár a társaság abból a célból vásárolta meg az FTC Kft. üzletrészét, hogy azt részvénytársasággá alakítsa és a tőzsdére bevezesse. A versenytanács rámutat: a Fotex Rt. laptevékenysége ugyan ma már valóban a vagyonkezelés, de a vagyonkezelői szervezet alatt a versenytörvény kizárólag az állami vagyon kezelőjét érti.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.