Belföld

Felszámolás alatt a SATeLIT

Január 7-én megkezdődött a SATeLIT televíziót üzemeltető TVegy Kulturális és Műsorszolgáltató Rt. felszámolása - értesült a társaság vezető tisztségviselőitől az MTI. A részvénytársaságot 2000-ben 160 millió forint jegyzett tőkével hozták létre.

Az Antenna Hungária (AH) tavaly december 1-jén 00.00 órakor függesztette fel a SATeLIT AMOS műholdon sugárzását, az indoklás szerint azért, mert annak műsorszolgáltatója nem teljesítette a digitális műholdas sugárzásra vonatkozó szerződés egyes pontjait.

Az AH 15 napot adott a TVegynek a vitás kérdések rendezésére, majd december 16-án nulla órakor felmondta a két társaság között fennálló szerződést. A felfüggesztés oka az volt, hogy a TVegy Rt. nem fizetett időben a műsorszóró vállalatnak.

A SATeLIT 2000 őszén kezdte meg adását. Indulásakor kötött támogatási szerződést a Siemens Rt.-vel, amelyet 2002-re is meghosszabbítottak, ám az abban kikötött támogatás tavaly január óta nem érkezett meg a televízióhoz. Később a Siemens bejelentette, felmondja a megállapodást. A televíziós társaság azóta keresett – sikertelenül – új támogatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik