Belföld

PSZÁF-együttműködés a görög felügyelettel

A tőkepiacokra, a kibocsátókra és a tőkepiaci tevékenységre vonatkozó felügyeleti együttműködési megállapodást írt alá 2003. január 8-án Athénban dr. Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és prof. dr. Stavros Thomadakis, a görög tőkepiaci felügyelet elnöke - olvasható a Magyar Tőkepiac mai számában.

A mostani megállapodás eredményeként bővült azon EU-tagállamok köre, amelyekkel az együttműködés az eddigieknél intenzívebbé válik. A mostani megállapodás megteremti a lehetőségét annak, hogy a két felügyelet törvényes keretek között adatokat és információkat cseréljen, és együttműködjön olyan események, fejlemények és kockázatok feltárásában, amelyek ugyan saját területükön jelentkeznek, hatásuk azonban a másik ország tőkepiaci rendszerét és szereplőit is érintik.

A két felügyeleti elnök Athénban részletes megbeszéléseket folytatott a görög, illetve a magyar tőkepiac helyzetéről, az európai tőkepiaci szabályozás jövőjéről, valamint a magyar uniós csatlakozás által a magyar felügyelettel szemben támasztott követelményekről. A görög felügyelet vezetője tölti be egyúttal a Nemzetközi Értékpapír Szervezet (IOSCO) európai regionális csoportjának elnöki tisztét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik