Belföld

Stratégiai szerződés a Sanmina és az IBM között

Az IBM bejelentette, hogy kibővíti a Sanmina-SCI és a Solectron gyártócégekkel meglévő együttműködését. A Sanminával és a Solectronnal kötött újabb szerződések egy sor gyártási szolgáltatás nyújtására szólnak Észak-Amerikában és Európában, amitől az IBM ellátási láncának gyorsabb reagálását, hatékonyabb működését várja.

Az együttműködés lényege, hogy az IBM kihelyezi a Sanmina-SCI céghez a kis- és középkategóriás eServer xSeries rendszerek, valamint az IntelliStation munkaállomások gyártásának jelentős részét, továbbá egyes ThinkPad notebook számítógépek egyedi konfigurálását az amerikai, európai, közel-keleti és afrikai piac számára.

Az IBM és a Sanmina-SCI között létrejött három éves szerződés értéke 3,6 milliárd dollár, míg a speciális gyártási szolgáltatásokra vonatkozó, szintén három éves Solectron-szerződésé 120 millió.

A Sanmina-SCI átveszi az e termékek előállításában közreműködő IBM gyártóbázisokat Mexikóban és Skóciában. A ThinkPadek gyártásának nagyobb részét ugyanakkor továbbra is az IBM végzi majd az egész világ számára a kínai Sencsen (Shenzhen) városában.

Az IBM kapcsolata mind a Sanmina-SCI, mint a Solectron céggel hosszú, sikeres múltra tekint vissza. A Sanmina például Magyarországon, Tatabányán már jelenleg is gyárt asztali PC-ket az IBM számára, akárcsak a másik nagy amerikai számítástechnikai cégnek, a hp-nek is teljesít megrendeléseket a tatabányai üzem.  

A Sanmina-SCI az IBM bázisain szándékozik a szerződésben foglaltakat teljesíteni, és ennek keretében megvásárolja vagy lízing-konstrukcióban átveszi az IBM tulajdonát képező berendezéseket és épületeket a mexikói Guadalajarában, illetve a skóciai Greenockban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik