Belföld

Fekete Istvántól Deák Ferenc veszi át a Henkel vezetését

Változik a Henkel Magyarország vezetése: Fekete István jelenlegi elnök-igazgató a Felügyelő Bizottság tagjaként segíti továbbra is a vállalatot. Deák Ferenc, a jelenlegi gazdasági igazgató lép a helyére.

Fekete István az év végéig változatlan hatáskörrel vezeti a Henkel Magyarországot, azt követően az Deák Ferenc, jelenlegi gazdasági igazgató tölti be az ügyvezető igazgatói posztot. Fekete István a Henkel 13 évvel ezelőtti magyarországi újjászületése óta állt a honi magyar Henkel élén. A Henkel Magyarország Kft. 10 évvel ezelőtti alapítását követően folyamatosan irányítja a céget. Az általa alkalmazott vállalati stratégia és vezérelvek megvalósításának eredményeként a magyarországi Henkel az importált háztartás-vegyipari termékek és kozmetikai cikkek forgalmazójából az ágazat legjelentősebb hazai gyártóbázisával rendelkező nagyvállalatává, nettó exportőrré vált.Fekete a hazai multinacionális vállalatok közül elsőként formálta cégét hazai vállalattá. Elérte, hogy a Henkel Csoport Magyarországon megtermelt nyereségét teljes mértékben visszaforgassa a foglalkoztatást és a termelés bővítését szolgáló beruházásokba.


Fekete irányítása alatt a cég alkalmazotti létszáma megtízszereződött, öt egymást követőalkalommal nyerte el a 14 közép-európai ország legkiválóbb Henkel vállalatának járó díjat.

A Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója Deák Ferenc jelenlegi gazdasági igazgató lesz 2003. január elsejétől. Felelőssége kiterjed a vállalat egésze és az üzletágak zavartalan működését biztosító valamennyi feladatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik