Belföld

Rendőrségi “hibák” Gyöngyösön

24.hu
24.hu

2002. 11. 22. 08:06

Két, korábbi jogsértéseikért jogerősen elítélt rendőr is részt vett – egyikük meg is sérült – a gyöngyösi kórházban helyi romák és a rendteremtésre kivezényelt rendőri egység halottak napi összecsapásában – erősítette meg a Népszabadság értesülését az ORFK egyik magát megnevezni nem kívánó munkatársa. Az ügyben vizsgálódó ORFK-vezetők egyelőre maguk sem értik, hogy e két rendőrt miért osztották be járőrként.

Az ORFK vizsgálata nem foglalkozott azzal, hogy kik robbantották ki a tömegverekedést a kórházban elhunyt idős rokonukat jajveszékelve sirató mintegy ötven gyöngyösi roma és a „lecsillapításukra" kivezényelt rendőrök között. Ennek oka, hogy az ügyben érintett romák és rendőrök kölcsönösen följelentették egymást, és az ügyben nyomozást rendelt el az ügyészségi nyomozóhivatal. A vizsgálat kiterjedt azonban arra, hogy az esetről miért csak napokkal a történtek után, az érdeklődő újságíróktól értesült a megyei főkapitányság és az ORFK.

A Népszabadság értesülései szerint az ORFK vizsgálata számos szabálytalanságot tárt fel a gyöngyösi és a Heves megyei rendőrség eljárásában. Így például azt, hogy a történtek idején szolgálatban lévő parancsnokok a botrányos kimenetelű rendőri intézkedés után nem érezték át a helyzet komolyságát, és nem tettek eleget jelentési kötelezettségüknek, továbbá a történtek – és a személyi felelősség – tisztázását is elmulasztották. Információink szerint az ORFK legalább hat rendőr ellen indít fegyelmi eljárást.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.