Belföld

Orbán: nem lesz stílusváltás

"Az mégiscsak képtelenség, hogy a hivatalban lévő kormány miniszterei azzal házalják végig a világot, hogy az előző kormány antiszemita lett volna." - mondta az exminiszterelnök Piliscsabán .

Orbán Viktor Piliscsabán, az előző kormány tagjainak találkozóján kijelentette: Az előző kormánnyal szembeni támadások ártanak a nemzet hírnevének és a magyar polgárok becsületének. Úgy vélte, az a vád, hogy az előző kormány nacionalista és antiszemita lett volna, nemcsak hogy minden alapot nélkülöz, de sok millió ember becsületébe is belegázol, és árt Magyarország nemzetközi tekintélyének. Kijelentette: “Ezt az önsors- és nemzeti érdekeket rontó politikát meg kell állítani”, mondta. Orbán utalt arra is, hogy a megbeszélésen körvonalazódó stratégia mind a vádakkal, mind pedig a költségvetéssel kapcsolatban érezhető lesz az ellenzék parlamenti politizálásában. Kérdésre válaszolva az exkormányfő cáfolta, hogy Piliscsabán az árnyékkormány ülésezett volna. Álláspontja szerint árnyékkormányt akkor szoktak felállítani, ha azt kell bizonyítani, hogy az ellenzék is képes kormányozni az országot. “A mai polgári erőknek ezt nem kell bizonyítaniuk, mert négy éven keresztül kormányoztak, és bármelyik pillanatban képesek lennének az országot a polgári fejlődés irányába mozdítani – jelentette ki. Orbán Viktor határozottan cáfolta azt a felvetést, hogy egyes hírek szerint a Fidesz stílusváltást kíván végrehajtani politikájában. Megítélése szerint az élet nem konszenzusok és konfliktusok, hanem bizonyos ügyek és az arra adandó válaszok mentén rendeződik el. A tanácskozás délutáni szakaszában a költségvetéssel kívánnak foglalkozni, s a megbeszélésre várják Dávid Ibolyát, Deutsch Tamást és Varga Mihályt is, aki délelőtt nem volt jelen.
A megbeszélésen a kisgazda volt kormánytagok közül csak Turi-Kovács Béla volt jelen. Mint korábban Révész Máriusz Fideszes képviselő, szóvivő elmondta, Szabó János volt honvédelmi minisztert nem tudták elérni, ezért nem hívták meg – jelentette az MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik