Belföld

Felszámolják a Dunaferr focicsapatát?

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 4,5 millió forintos tartozása miatt felszámolási eljárást indított a Dunaferr Labdarúgó Kft. ellen. Időközben a kft. kifizetette a tartozást, de kamataival adós maradt. Az utolsó fizetési határidő november hatodikán jár le.

A FigyelőNetnek is megerősítette a Nemzeti Sport információját R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hogy felszámolási eljárást kezdeményeztek a Fejér Megyei Bíróságnál a Dunaferr Labdarúgó Kft. ellen, mivel a cég nem utalta át nekik a meccsbiztosításért járó 4,5 millió forintot. A beadványt szeptember 6-án juttatta el a főkapitányság a bírósághoz.


Tavaly október óta húzódik a tartozás ügye


A tartozás körüli huzavona 2001. októbere óta tart, időközben a Dunaferr Labdarúgó Kft. a tőketartozást megfizette, a kamatokat – a rendőrség szerint 382 ezer forintot – viszont nem. R. Szabó Ágnes szerint a határidő november hatodikán lejár, és amennyiben nem kapják meg a pénzt, megkezdődik a felszámolás.

Szabó József, a Dunaferr Sport Egyesület (DSE) elnöke az üggyel kapcsolatban a FigyelőNetnek elmondta: valóban tartoztak a rendőrségnek, de a szóban forgó összeget már kifizették a meccsbiztosításért. A kamatokkal ugyan még tartoznak, de tárgyalni szeretnének a rendőrséggel az ügyről. Szabó korábban már levelet írt a megyei főkapitánynak, hogy legalább a kamatoktól tekintsen el a rendőrség, de elutasító választ kapott. Ennek ellenére az elnök nem adta fel a reményt, hogy tárgyalásos úton rendezheti a kérdést.


A rendőrség méltányolhatna?


Szabó szerint a rendőrség, amely az adófizetők pénzéből él, igazán méltányolhatná a DSE fizetési nehézségeit. Hozzátette: a rendőrség aligha tervezhette be a tőketartozáson túli kamatbevételeket a költségvetésébe, így biztosan lenne valamilyen mód az ügy elintézésére.

A DSE-elnök szerint erre a „háromszáz valahány ezer forintra” most nagy szükség van a folyamatos gondokkal küszködő egyesületnél. Szabó hozzátette: a Dunaferr Rt., az egyesület anyacége olyan súlyos likviditási gondokkal küzd, hogy néha hetekig, hónapokig nem kapják meg a nekik járó pénzeket, így persze a játékosoknak sem tudnak időben fizetni.


Az egyesület nem tud időben fizetni a játékosainak


A Dunaferr focistái közül – amint arról a FigyelőNet is korábban beszámolt – többen is a Magyar Labdarúgó Ligához (MLL) fordultak, a szerződéskötési pénzek és a meccsprémiumok ki nem fizetése miatt. Szabó József ezzel kapcsolatban elmondta a FigyelőNetnek: a hírek általában arról szólnak, hogy hatan fordultak az MLL-hez, “ám amikor ő bemegy az öltözőbe, senki sem jelentkezik”, vagyis úgy tűnik, mintha senki sem tett volna panaszt.


Szerinte mindez azzal van összefüggésben, hogy mostanában valóban nem mindig tudnak határidőre fizetni, hanem legfeljebb csak 10 nap múlva. Ettől függetlenül csak a labdarúgók elégedetlenkednek, akik nem hozzák a tőlük várt teljesítményt. A kézilabdázók, a jégkorongozók, a röplabdázók nem zúgolódnak, hanem kiválóan teljesítenek. A jégkorongozók például most kerültek be az európai elitligába.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik