Belföld

Globális szabványszövetség tagja lett a Scala

"Az online üzletág sikere az informatikai iparág kezében van" - Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója.

2002. októberétől kezdődően a Scala Business Solutions vállalati tagja (Enterprise Member) az Open Applications Group-nak. Az 1995-ben alakult nonprofit konzorcium célja, hogy az XML-re építve elősegítse a szabványosítást az informatikai iparágon belül és mint ilyen, a szervezet az üzleti szoftverek kölcsönös együttműködésével kapcsolatos XML alapú tartalomnak a világon a legnagyobb kiadója.
“A Scala már 1999 óta támogatja az OAG munkáját, és hisszük, hogy itt az ideje, hogy minden szoftvergyártó felsorakozzon egy egységes szabvány mellett” – vélte Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. “Ily módon a felhasználók egyszerűen integrálhatják alkalmazásaikat, továbbá csökkenthetik az implementációhoz szükséges időt és költségeket, ami különösen fontos azon ügyfeleink esetében, akik a világ legkülönbözőbb részein terjesztik ki szoftverünk használatát. Az OAG fontos közvetítő feladatot lát el az informatikai iparágon belül és reméljük, hogy a konzorcium tagjaként a Scala is értékes szerepet játszik majd a dokumentációs szabványok jövőbeni fejlődésében.”
Az OAG célja, hogy serkentse az alkalmazásintegrációt és az e-businesst egyesítő szabvány terjedését. Az így jelentkező gyors implementáció eredményeképpen felgyorsul a befektetések megtérülése, csökkennek az integrációs költségek és általában is, az alkalmazás teljes birtoklási költsége (TCO=total cost of ownership). Ahogy egyre több, a Scalához hasonló cég támogatja az OAG-t, egyre szélesebb körben terjednek el az egységes üzenetkezelési szabványok és aknázható ki a szabványszervezetekben együttműködő gyártók által kínált közel “azonnali használhatóságot” biztosító integráció.
“Rendkívül örülünk, hogy a Scala vállalati tagként csatlakozik az Open Applications Grouphoz” – nyilatkozta David Connelly, az Open Applications Group vezérigazgatója. “A szabványok pénzt takarítanak meg, és az, hogy a Scalához hasonló fontos szoftvergyártók támogatják az OAGIS Open Standardet, garantálja, hogy a végfelhasználók csökkenthetik összköltségüket és sokkal gyorsabb befektetés-megtérülést érhetnek el, mint a nem szabványos szoftverekkel.”
Az OAG-t eredetileg olyan cégek alapították, mint a Dun & Bradstreet, az Oracle és az SAP, és azóta tagja lett többek között a The Ford Motor Company, az IBM, a Mercator és a PricewaterhouseCoopers.
“Az iparág egy olyan jövőről beszél, amelyben a cégek egymással online kapcsolatban állnak. E-kereskedelemként indult, de azóta valami sokkal nagyobb teljesítményűvé nőtte ki magát” – állítja Burdett. “Különféle szervezetek, gyártók, szállodák vagy éppen távközlési szolgáltatók mind-mind felismerték az Interneten keresztüli kapcsolattartásban, a megrendelések, számlák vagy éppen a raktárellenőrzések automatikus, minimális emberi beavatkozással történő feldolgozásában rejlő lehetőségeket. Az ilyen szintű együttműködés azt jelenti, hogy a cégeknek együttműködő rendszereket kell alkalmazniuk, ami értelemszerűen növeli a protokollok szabványosítása iránti igényt. Az OAG munkája rendkívül fontos annak biztosításában, hogy az informatikai iparág felvállalja az egységes szabványok alkalmazásának felelősségét.”

# # #

Megjegyzés a szerkesztők számára

Az Open Application Groupról
Az Open Applications Group egy nonprofit konzorcium, amely az e-businesshez és alkalmazásintegrációhoz használt folyamat alapú XML tartalomra és az ezzel kapcsolatos legjobb gyakorlatra koncentrál. A szervezet az üzleti szoftverek kölcsönös együttműködésével kapcsolatos XML alapú tartalom a világon legnagyobb kiadója. Az Open Applications Group, Inc. tagjai több mint 6 éves bőséges tapasztalattal rendelkeznek az iparág egyetértésén alapuló, az üzleti szoftveralkalmazások kölcsönös együttműködését biztosító keretrendszer építésében, és kidolgoztak egy megismételhető folyamatot a kiváló minőségű üzleti tartalom és e tartalom XML reprezentációinak gyors elkészítéséhez. További információ: www.openapplications.org.

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2001. évi árbevétele 70,6 millió amerikai dollár volt (79,1 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
Š2002 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a ScalaŽ és az iScalaŽ bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainal tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik