Belföld

Öt új pályázatot hirdetett meg az informatikai minisztérium

Az informatikai tárca öt új pályázata több mint hatmilliárd forintos támogatással segít i internethez az önkormányzatokat, levéltárakat, múzeumokat, könyvtárakat, gyermekotthonokat, a védőnői hálózatot, a pedagógusokat. 15 ezer PC-t is szétosztanak.

A kormány második száznapos programja intézkedéseinek célja egyrészt Magyarország versenyképességének növelése, másrészt az

Az IKB programjainak leállításából tettek félre

Az új pályázatokra szánt több mint hat milliárd forintot a minisztérium nem új forrásokból teremti elő, hanem jogelődje, az Informatikai Kormánybiztosság által elindított, majd a tárca által jogszerűtlennek, illetve célszerűtlennek ítélt futó programok leállításával, az azokra szánt keretek átcsoportosításával oldja meg – mondta el Kovács Kálmán miniszter.

esélykülönbségek csökkentése – jelentette be Gál J. Zoltán kormányszóvivő a hétfői rendkívüli kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Az esélykülönbségek csökkentésének jegyében hirdeti meg új pályázatait a Hírközlési és Informatikai Minisztérium is – mondta el a Kovács Kálmán miniszter. A pályázati kiírásokat a keddi lapokban jelentetik meg, a pályázatok beadásának határideje november 22.

Az alábbi pályázatokat hirdeti meg a minisztérium:

•  eDemokrácia – önkormányzatok a világhálón

A program célja, hogy minden önkormányzatnak legyen internetkapcsolata, valamint saját honlapja. Ehhez a minisztérium adja az alapinfrastruktúrát – legfeljebb két számítógépet és egy

nyomtatót -, valamint a havi 40 órás internet-hozzáférési csomagot. A program célja továbbá az önkormányzatok felkészítése az elektronikus közigazgatásra, első lépésként az elektronikus aláírás széleskörű elterjesztése. A pályázható keretösszeg 1,27 milliárd forint.

•  eVilág – hazai kulturális javak a világhálón

A program célja a levéltárak, közgyűjtemények, múzeumok kulturális javainak digitalizálása, a határon túli magyar kultúra digitalizálása, valamint a kulturális tematikájú internetes tartalmak fejlesztése. A pályázható keretösszeg: 1 milliárd forint.

•  Esély a felzárkózásra – közösségi hozzáférések bővítése

A program célja internetes közösségi terek fenntartása, üzemeltetése könyvtárakban, művelődési központokban, teleházakban, valamint

közösségi hozzáférés a települési önkormányzatoknál. Az intézmények 3-10 számítógépre pályázhatnak. A pályázható keretösszeg: 880 millió forint.

eGeneráció – informatika a gyermekekért

A program célja, hogy segítse a gyermekotthonok, védőnők számítógéphez, internethez jutását, támogassa a védőnői tanácsadói programot multimédiás berendezésekkel, valamint a kismama oktatási programcsomag fejlesztéséhez gépi eszközöket biztosítson. A pályázható keretösszeg 1 milliárd forint.

Az információs műveltség térnyeréséért – eszköz és hozzáférés

A program folytatja a pedagógusok, közgyűjteményi és közművelődési dolgozók internethez és számítógéphez juttatását. Elsősorban az alsótagozatos tanárokra, valamint a könyvtárakban, kultúrházakban dolgozó, az informatikai ismeretek átadásában kulcsszerepet játszó pedagógusokra koncentrálnak. A pályázható keretösszeg 1,9 milliárd forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik