Belföld

Földterület az ipari parknak

24.hu
24.hu

2002. 10. 04. 11:15

[FN] Az ipari park fejlesztéséhez szükséges 80 hektár földterületről kötött adásvételi szerződést nemrég a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a város önkormányzata . Az aláírás után Benedek Fülöp, az NFA igazgatója elmondta: a szerződésben kikötötték, ha a város a megvásárolt földet nem ipari parknak használja, akkor azt az eredeti vételáron vissza kell szolgáltatnia az államnak. Hozzátette: az ár megállapításánál igyekeztek annak az elvnek megfelelni, hogy az összeggel ne terheljék "agyon" az önkormányzatot. Ugyanakkor kikötötték, hogy a közművesítést követően az értékesítés hasznából az állam és az önkormányzat osztozni fog. Szalay Ferenc polgármester elmondta: a 80 hektáros területre azért volt szükség, mert a támogatási forrásért írt pályázataikban 120 hektár területet jelöltek meg, és a város csak 40 hektárral rendelkezett. Az ipari park kiépítéséhez összesen 853 millió forint vissza nem térítendő támogatást szereztek egy integrált pályázat keretében.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.