Belföld

A BMC Software megvásárolja a Remedy-t

A BMC Software Inc. [NYSE: BMC], a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója bejelentette, hogy megegyezést kötött a Peregrine Systems Inc.-del a Remedy üzletág megvásárlásáról 350 millió dollár készpénzért, valamint a BMC átvállalja a Remedy tartozásait. A BMC Software ezen kívül vállalta, hogy tulajdonos-hitelezőként 110 millió dollárig finanszírozza a Peregrine Systemst, annak érdekében, hogy a cég valós értéke megfeleljen a vételárnak.

A Remedy fontos szereplő a szolgáltatás-felügyeleti szoftverek piacán. A megállapodás szerint, a BMC tulajdonába kerül gyakorlatilag a Remedy egész vagyona, beleértve a Remedy alkalmazásokat – IT szolgáltatás-felügyelet, ügyfélszolgálat, valamint a kiegészítő megoldások – és az Action Request System széleskörű fejlesztési platformot. A tranzakció lebonyolítása után a Remedy önálló üzletrészként fog működni a BMC Software keretein belül.
A Remedy megvásárlása fontos lépés a BMC Software fejlődésében, melynek során a felügyeleti eszközök és segédprogramok kiváló gyártójából a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacán vezető szerepet betöltő céggé vált. A Remedy szolgáltatás-felügyeleti, valamint a BMC Software átfogó, vállalati szintű rendszer-felügyeleti eszközei együttesen lehetővé fogják tenni, hogy az ügyfelek vállalkozásaikat egy igen összetett szolgáltatás-felügyeleti megoldással kezeljék. A kombinált termék ajánlatok révén az ügyfelek nem csak dolgozóik munkáját tehetik hatékonyabbá, de ügyfeleik megelégedését is fokozhatják – miközben javítják az IT részleg teljesítményét és csökkentik a működési költségeket.
“A BMC olyan helyzetben van, hogy pontosan azt szállíthatja, amire az üzleti élet vezető szereplőinek szükségük van: összetett rálátás vállalkozásuk IT és szolgáltatás részlegeire” mondta Bob Beauchamp, a BMC Software elnöke és ügyvezető igazgatója. “Már régen felismertük a Remedy erejét, jelentőségét a piacon, függetlenül a kedvezőtlen körülményektől, és azt, hogy egymást kiegészítő termékeink nagy hasznot hoznak az ügyfeleknek. A mostani akvizíció a növekedés támogatását célozza..”

A Remedy szerte a világon 6.000 ügyféllel rendelkezik, akik a cég kész megoldásait használják (például a szolgáltató pult, az értékpapír- és vagyon-felügyeletet), illetve az Action Request Systemre épülő egyéni, testreszabott megoldásokat alkalmazzák, melyek kielégítik szolgáltatás-felügyeleti igényeiket. A Remedy amellett, hogy vezető szerepet játszik a szolgáltatás-felügyeleti piacon, rendkívül tehetséges és tapasztalt alkalmazottakkal rendelkezik.
A 2002. június 30-án lezárult évben a Remedy körülbelül 250 millió USD bevételt termelt, akcióinak pénzügyi mérlege pozitív. Számítások szerint a tranzakció befejezését követő év végére a Remedy megvétele növelni fogja a BMC nyereségességét.

A Remedy-ről
A Remedy a jól bevált szolgáltatás-felügyeleti alkalmazások teljes készletének segítségével automatizálja a szolgáltatáshoz kapcsolódó üzleti folyamatokat. Ilyenek – többek között – az IT szolgáltatás-felügyelet, az ügyfélszolgálat, valamint a kiegészítő megoldások. A Remedy valamennyi terméke közül kiemelkedik a rendkívül rugalmas Action Request System, egy széleskörű fejlesztési környezet, amely üzleti folyamatok felügyeletében olyan lehetőségeket teremt, melyek nemcsak a mai, de a jövőbeli szervezetek különleges igényeit is kielégítik.

A BMC Software-ről
A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business Availability)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd USD-t. További részletekért látogasson el a http://www.bmc.com vagy a http://www.bmc.com/hungary weboldalakra.

Összefoglalás:
A BMC bejelentette:
– Hogy megvásárolja a Remedy üzletágat a Peregrine Systems Inc.-től.
– A felvásárlás jelentős lépés a BMC Software történetében, mert 5 üzletágához a Remedy szolgáltatás-felügyeleti szoftvercsomagjával, illetve fejlesztőplatformjával kiválóan illeszkedik.
– A kombinált termék ajánlatok biztosítják a vállalatok IT részlegének magas teljesítményét, és csökkentik a működési költségeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik