Belföld

A Network Associates sikeres részvénycserével visszaszerezte a McAfee.com-ot

A Network Associates a részvények 96%-át birtokolja és a McAfee.com-ot beolvasztva erősít a vírusvédelem és az online biztonság otthoni és kisvállalati piacán.

A Network Associates, Inc. (NYSE: NET) és a McAfee.com Corp. (Nasdaq: MCAF) bejelentették, hogy a sikeres részvénycsere ajánlat lezárulta után a Network Associates már a McAfee.com részvények mintegy 96%-át birtokolja (szemben a korábbi mintegy 75%-kal.) Az akció nyomán a Network Associates rövid eljárással beolvasztja a McAfee.com-ot, mely megszünik önálló vállalatként létezni és részvényeit kivezetik a Nasdaq-ról. A csereakcióban a McAfee.com részvényesek egy részvényükért 0,675 Network Associates részvényt kaptak, valamint 8 dollár készpénzt.

“Az utóbbi három évben a McAfee.com csapata erőteljesen előretört a fogyasztói piacon és az online biztonsági és virusvédelmi szolgáltatások fejlesztésének motorjává vált” – mondta George Samenuk, a Network Associates elnök-vezérigazgatója. “A Network Associates erre a sikerre építve fog terjeszkedni ezekkel a szolgáltatásokkal a fogyasztói piacon, a kis és otthoni irodák, a kis- és középvállalatok és a szolgáltatók piacán.”

A McAfee.com megoldásait a világ 130 országában több, mint 1.345 millió ügyfél használja. Ezzel a McAfee.com, mely mostantól a Network Associates McAfee Security részlege, az otthoni PC biztonsági megoldások egyik legnagyobb online szállítója a világon.

A Network Associates termékei régóta ismertek és használatosak Magyarországon. 2000. januárja óta a Network Associates képviseleti irodát tart fenn hazánkban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik