Belföld

Vizsgálat a polgármester ellen?

24.hu
24.hu

2002. 09. 14. 14:57

[FN] A Hírnök információja szerint az ügyészség elrendelte a nyomozást azon pénzügyi szabálytalanságok kiderítésére, melyeket az Állami Számvevőszék tárt fel az alsózsolcai önkormányzatnál . 2001. szeptember 3-án a hivatal 250 ezer forintot utalványozott a római katolikus egyház számlájára, ezzel együtt átutalásra került egy ugyanilyen összeg a település plébánosának, dr. Balpataki Bélának a lakossági folyószámlájára. Az utalványozást a polgármester helyett az alpolgármester végezte, akinek részére ez a hatáskör nem volt átruházva. A plébánosnak átutalt összegből személyi jövedelemadót nem vontak le. Ebben az időszakban Horváth János volt a polgármester, aki ellen korábban büntetőeljárás folyt, és az felfüggesztett börtönbüntetéssel zárult. Az ügy pikantériája, hogy Horváth János ismét indulni kíván a helyhatósági választásokon. Amennyiben Horváthot elmarasztalnák ebben az ügyben, akkor az azzal járna, hogy be kellene vonulnia a börtönbe. A rendőrség rövidesen megkezdi a kihallgatásokat.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.