Belföld

Egységesednek a vásárlói hitelek is az EU-ban

24.hu
24.hu

2002. 09. 13. 11:24

Az EU Bizottsága kezdeményezi a vásárlói hitelek szabályozásának korszerűsítését, harmonizálását az Európai Unióban. Ha az Európai Parlament és a tagállamok jóváhagyják, új, egységes szabályozás lép életbe, amely egyformán védi a vásárlókat és a hitelezőket, s lehetővé teszi az EU-n belüli vásárlói hitelpiac jobb működését. A jelenlegi EU-szabályozást 1987-ben vezették be, s az nem tartott lépést a vásárlói hitelezés változásaival, napjainkra nagymértékben meghaladták a nemzeti szabályozások. Az új EU-direktíva átlátható lesz, jobban figyelembe veszi a hitelező érdekeit is, miközben sok tekintetben kedvez a hitelt felvevőnek. A pénzintézet érdekeit szolgálja például azzal, hogy megkönnyíti a várható kockázat megbecsülését. Bevezeti a vásárlói hitelezés több új formáját, s az egyik legfontosabb újdonságként lehetőséget ad a vásárlónak arra, hogy 14 napon belül anyagi és jogi következmények nélkül visszalépjen a szerződéstől. [euro.hu]
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.