Belföld

Nagyobb központba költözik a magyar TNT

Új, az eddiginél jóval nagyobb központba költözteti budapesti bázisát Magyarország legnagyobb expressz-szállítóvállalata, a TNT Express Worldwide Hungary Kft. A tervek szerint a cég februárban már birtokba veheti az új, Ecseri út 14-16 sz. alatti irodaházat és raktárat, amely minden tekintetben nagyobb, mint a kőbányai Fertő utcában található eddigi telephelye.

“Vállalatunk az elmúlt években igen dinamikus fejlődést élt meg, amely természetszerűleg együtt járt a dolgozói létszám növekedésével, járműparkunk és a kézbesített mennyiség gyarapodásával. Mindez indokolttá tette, hogy alaposan bővítsük irodai alapterületünket és raktárkapacitásunkat is” – mondta ifj. Járosi Márton ügyvezető igazgató.

Az Ecseri úti (Budapest IX. kerület) új TNT-bázis az Autóker Holding Rt. beruházásában épül. A 2.500 négyzetméteres új irodaház alapkövét májusban rakták le, az épület már a nyáron szerkezetkészen állt, s átadását az év végére tervezik. A négyszintes épület a TNT teljes budapesti szervezetének helyet ad majd. Az irodaépület mellett létesítenek egy az eddigit jóval meghaladó, 1300 négyzetméteres alapterületű raktárat is. A költözés előrelátható időpontja jövő év februárja.

A TNT évek óta vezeti a magyar expressz-szállítási piacot. A légi és közúti időérzékeny szállítások piacán tevékenykedő cég nettó árbevétele 2001-ben hat százalékkal 4,4 milliárd forintra emelkedett. Az időérzékeny szállítások jelentősége elsősorban a feldolgozóiparban nagy, így a TNT ügyfélköre is főleg a globális feldolgozóipari cégek magyar leányvállalataihoz kapcsolódik. A tavalyi év értékesítési sikerét fémjelzi, hogy a TNT jelentős mértékben a kis- és középvállalatok körében is bővítette ügyfélkörét.

2002-ben rekordösszeget, összesen 890 millió forintot fordít beruházásokra a cég, s ebből az összegből a legnagyobb tételt, mintegy 600 millió forintot éppen a raktárbázis és elosztóközpont fejlesztésére fordítják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik