Belföld

Fejtágítás topmenedzsereknek az USA-ban

24.hu
24.hu

2002. 09. 03. 09:11

[FN] Az amerikai kongresszus által elfogadott szigorú könyvvezetési és egyéb szabályok megértése, valamint megfelelő használatának megkönnyítése érdekében három egyetem összefogásával gyorstalpalót szerveznek a legnagyobb cégek vezetői számára. A tanfolyamon 80 felsővezető vesz részt - köztük a McDonalds, Motorola, Dow Chemical menedzserei -, azért, hogy boldoguljanak a "poszt-Enron" korszakban és megtanulják megelőzni a "kínos helyzeteket", illetve ha már késő, legalább kezelni tudják a problémákat. A könyvviteli és audit ismeretek mellett olyan kérdésekre is kitérnek, hogy az igazgatósági ülések után a jegyzeteket meg kell e semmisíteni (egyébként igen, de nem minden esetben), vagy ki melyik részlegért felel. A "diákok" ajánlást kaptak arra nézve is, hogy érdemes a felelősséget megosztani, illetve együttesen hozni a döntéseket. "Ha igazán nagy bajba akarsz kerülni, hozzál egymagad döntést" - szólt az "elrettentő jótanács".
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.