Belföld

Nem veszt tovább a West Travel

Közeledik az ősz, ilyenkor rendszerint elkezdenek hullani az utazási irodák: ki kellene fizetni a nyári számlákat, ami sokaknak nehezükre esik. Meglehet, ez történt a West Travel utazási irodával is, de hogy pontosan mi, azt egyelőre nem lehet tudni...

A West Travel felfüggesztette kiutaztatási tevékenységét – a hivatalos közlés alapján csak ennyit lehet tudni a rejtélyes Nem veszt tovább a West Travel 1körülmények között kimúlni látszó vállalkozásról. Az Index szerint csődbe ment a cég, a Napi Gazdaság szerint ez csak egy lehetőség, amelyet az Eurotours által kezdeményezett felszámolási eljárás

Mi a kapcsolat?A West tulajdonosa korábban Petrus György volt, az utódcég Relax tulajdonosai között azonban csak egy Kis Péter Gábor szerepel a cikkünkben említett off-shore cég mellett. A West Travel korábbi alkalmazottai között volt egy Kiss Péter, de ő másképpen írta a nevét, így nehezen deríthető ki, pontosan milyen kapcsolat van a West és a Relax között.

válthat ki, a Világgazdaság pedig már azt is tudni véli, hogy egy off-shore cég kezében lévő, Relax nevű vállalkozás folytatná a megingott West Travel helyett a kiutaztatást. Biztos csupán annyi: a West Travel irodái bezártak.

A West Travel útjaira a helyeket a cég saját (vagy esetleg szerződés partnere által üzemeltett) 24 irodájában és csaknem 500 más utazási irodában lehetett foglalni. A Szépvölgyi úti irodán a felirat: “a West Kft. április hóban elköltözött”. Pedig az arra járókat még a nyár folyamán is kiszolgálták az amúgy kedves alkalmazottak! Mostanra viszont kiderült, hogy már rég nem is volt ott az a cég, amely saját internetes honlapján a Központi Statisztikai Hivatalra hivatkozva állítja magáról, hogy Magyarország legnagyobb kiutaztató irodája (az utaslétszámot tekintve, amely állítólag az ötvenezer főt is elérte).

Ezzel szemben a Világgazdaság azt írja, hogy az olcsó utak miatt túlvállalta magát a West Travel, amely árbevételét tekintve valójában csak 9-10. lehet a magyar utazási irodák között. A Listák könyve szerint egyébként a West Travel 2000-ben 2,8 milliárd forintos forgalmat ért el. Petrusné Sárvári Krisztina, a West ügyvezetője a Magyar Hírlap szerint gazdaságossági okokkal magyarázta a cég tevékenységének felfüggesztését, a Népszabadságnak pedig azt ígérte, hogy minden utast hazahoznak, vagy ha nem, akkor a biztosításból hazahozatják őket, egyébként a gazdasági miniszérium már korábban törölte a társaságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik